Skip to Main Content

 

Klinisch natvoer - een onderbelicht hulpmiddel

Eigenaar met de hond tijdens het eten

 

 

Als dierenarts wilt u altijd het beste voedingsadvies geven. Daarom is het zonde als klanten niet op de hoogte zijn van alle opties en achteraf blijkt dat ze dolgraag advies hadden willen hebben. Dat is vaak het geval als het gaat om natvoer, en dan met name klinisch natvoer.

 

Het kan lastig zijn om een klant over te laten stappen van 'supermarktvoer' op een klinisch voer, vanwege de hogere kosten. Ook twijfelen sommige klanten of hun huisdier de smaak en textuur wel lekker zal vinden. Het is ook best een verzoek. Toch moeten we niet vergeten dat voeding bij veel aandoeningen kan helpen, en bij sommige zelfs van cruciaal belang is. Denk bijvoorbeeld aan urineweg-, nier- en huidaandoeningen. Natvoer speelt hierin een belangrijke rol.

Voeding voor herstel versus voeding voor aandoeningen

In de praktijk grijpen we vaak naar natvoer als patiënten moeten herstellen van ziekte, verwondingen of een operatie, zoals Prescription Diet i/d of a/d voor huisdieren die ziek zijn geweest, of recentelijk zijn geopereerd. Maar waarom kiezen we niet vaker voor natvoer in andere situaties? Natvoer heeft vele voordelen. En bij Hill's hoeven klanten zich geen zorgen te maken dat hun huisdier het niet lekker zal vinden, want we bieden een grote variatie in smaak en textuur en een 100% Tevredenheid Garantie. 

Voordelen van natvoer

  • Smaak. Al het voer van Hill's, inclusief het droogvoer, is zeer smakelijk maar veel huisdieren zijn vooral dol op blikvoer of maaltijdzakjes omdat het een onweerstaanbare textuur heeft. Als huisdieren een medische aandoening hebben en zich niet lekker voelen, is het enorm belangrijk dat ze weer gaan eten.
  • Afwisseling.  Er is veel natvoer van Prescription Diet verkrijgbaar - en bepaalde soorten voer zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en texturen (blikjes, stoofpotjes en maaltijdzakjes). Bespreek dus vooral de verschillende opties voor uw patiënten met uw Hill's contactpersoon.
  • Katten. Het is aan te raden om katten een mix van nat- en droogvoer te geven. Ze kunnen namelijk snel een voorkeur ontwikkelen voor een bepaalde textuur. Dus als ze van jongs af aan verschillende soorten voer krijgen, is het eenvoudiger om ze over te laten stappen, mocht dat medisch noodzakelijk zijn.
  • Hydratatie. Hydratatie is enorm belangrijk bij elke aandoening, en natvoer is een van de eenvoudigste manieren om de vochtopname van katten te verhogen.
  • Band tussen huisdier en eigenaar. We weten dat voeren heel belangrijk is voor de band tussen mens en huisdier, en eigenaren vinden het heerlijk om te zien hoe hun huisdier geniet van het voer. 

 

Hydratatie is van essentieel belang bij de aanpak van urinewegproblemen

Een goede hydratatie is belangrijk voor alle huisdieren, maar bij bepaalde aandoeningen is het van essentieel belang, vooral bij katten. Katten zijn van oorsprong woestijndieren en hebben daardoor vaak zeer geconcentreerde urine. Dit kan urinewegaandoeningen, zoals FIC (feline idiopathische cystitis) verergeren. Ook bij honden met blaasaandoeningen is vochtinname zeer belangrijk, om de urine te verdunnen en de blaas op natuurlijke wijze uit te spoelen. 

Natvoer voor huisdieren in de groei

Er is klinisch voer dat geschikt is voor puppy's en kittens in de groei, zowel voor kort als voor langdurig gebruik. Als ze gewend zijn om natvoer te eten, is het belangrijk om voor een vervangend voer te zorgen dat in hun ontwikkelingsbehoeften voorziet.

Waarom zou u het niet aanbieden?

Wees niet bang om met huisdiereigenaren te praten over de voordelen en de beschikbare soorten natvoer. Informeer klanten altijd over de 100% Tevredenheid Garantie* van Hill's als ze twijfelen. Samenvattend: denk de volgende keer dat u een voedingsadvies geeft ook eens aan natvoer - het is echt een onderbelicht en zeer waardevol hulpmiddel.

 

Op de HillsVet website vindt u het volledige assortiment en gedetailleerde informatie over de belangrijkste voordelen. 

 

 

Auteur:

Emma Goodman Milne, Veterinarian 

Dr Emma Milne is in 1996 afgestudeerd als diergeneeskundige. Ze heeft 12 jaar in dierenartspraktijk gewerkt en vervolgens 7 jaar als adviseur klinische voeding. Ze staat bekend om haar werk in dierenwelzijn en heeft tien boeken geschreven over huisdieren.

 

 

 

 

 

 

*Op kwaliteit, consistentie en smaak. Niet goed, geld terug.